nieuws

ONVZ raakt in ruim een jaar 70.000 verzekerden kwijt

Archief

Door het opzeggen van de Nedasco-volmacht en reguliere opzeggingen heeft ONVZ dit jaar 25.000 verzekerden verloren. Begin 2008 moest de Houtense verzekeraar al 45.000 verzekerden uitschrijven. Dat was onder meer te wijten aan het gedoe rond de en-blocclausule. Het totaal aantal verzekerden staat nu op 375.000.

 

  &nbsp"Deze afname is helaas niet gecompenseerd door nieuwe inschrijvingen", aldus ONVZ. Met de beëindiging van de Nedasco-volmacht heeft ONVZ geen gevolmachtigden meer in de boeken.

 

  &nbspNedasco-directeur Robin van den Burg geeft aan dat het opzeggen van de volmacht in "gezamenlijk overleg" is gegaan. "ONVZ had eigenlijk geen infrastructuur voor volmachten. Het hing er altijd een beetje bij. Als dan op de lange termijn geen toegevoegde waarde is te constateren, dan moet je er mee stoppen", aldus Van den Burg. ONVZ bevestigt het beeld dat er geen "volmachtcultuur" heerst bij de verzekeraar. "Wij willen het graag zelf in de hand houden." Nedasco heeft het merendeel van de ONVZ-verzekerden ondergebracht bij intermediairverzekeraar Avéro Achmea.

 

Groei

 

Het aantal verzekerden bij de Tilburgse verzekeraar CZ is met ruim 24.000 (+1%) toegenomen tot meer dan 2,6 (2,58) mln verzekerden. Dit is nog exclusief de zorgverzekerden van Ohra en Delta Lloyd. Van deze labels afzonderlijk zijn nog geen definitieve aantallen bekend, maar het totaal aantal verzekerden komt op 732.500 (740.000).

 

  &nbspDe regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid heeft 9.000 verzekerden bijgeschreven en komt daarmee op 378.000. Het aantal collectief verzekerden is gestegen naar 63,5%. De Leidse verzekeraar had al de studenten van de Universiteit Leiden in de boeken, daar is nu ook het personeel bijgekomen. "Wij scoren goed op onze dienstverlening. Vertrekkers komen ook weer terug", aldus een woordvoerder.

 

  &nbspOok DSW en Stad Holland plussen op aantal verzekerden. Bij intermediairverzekeraar Stad Holland is de groei relatief (+5,2%) het hoogst. De aan DSW-gelieerde verzekeraar krijgt er 3.200 verzekerden bij en komt uit op iets meer dan 66.000. DSW groeit met ruim 11.000 verzekerden naar 355.000. In het hoge noorden heeft De Friesland Zorgverzekeraar een groei gerealiseerd van 0,6%, dat is gelijk aan een groei van 3.000 verzekerden tot 503.000. De andere zorgverzekeraars, waar onder Uvit, Achmea, Agis, Menzis, Azivo en Salland zijn nog niet klaar met de verwerking van de aantallen. ASR Verzekeringen verstrekt de gegevens niet.

 

  &nbspAchmea meldt in de eigen personeelskrant dat de studentenverzekering van Interpolis "goed gescoord" heeft. Verder meldt de krant dat "volgens de voorlopige score Interpolis en Agis de uitschieters zijn en dat het er over de hele linie goed uitziet". Uit de mond van marketingman Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis) wordt opgetekend dat het "er in zit dat Achmea marktleider in de zorg blijft".

 

Reageer op dit artikel