nieuws

OBP verkoopt groot deel activiteiten aan Optima

Archief

OBP Groep in Houten heeft inkoopformule ATP Hypotheken, Selectkrediet en de eigen particuliere assurantieportefeuille verkocht aan Optima. Het bedrijf gaat zich concenteren op internetgerelateerde activiteiten.

OBP verkoopt groot deel activiteiten aan Optima

"Wij hebben een aantal van de arbeidsintensieve onderdelen afgestoten", zegt OBP-directeur Erik Jan Visser. De Houtense onderneming behoorde in 2007 met negentig medewerkers en een omzet van € 7,6 mln nog tot de vijftig grootste assurantiebemiddelingsbedrijven van ons land.
Na de overdracht van de activiteiten aan Optima – waar 15 fte bij zijn betrokken – blijven er bij OPB zo'n veertig medewerkers over, nog goed voor enkele miljoenen omzet, aldus Visser. "In de afgelopen maanden zijn al enkele medewerkers vertrokken." Over de verkoop van ATP zegt hij: "In de inkoopmarkt is schaalgrootte steeds belangrijker geworden en daardoor kwamen we met de 235 kantoren van ATP in een geïsoleerde positie terecht."
Het nieuwe model van OBP bestaat uit internetactiviteiten als Hypotheekrente.nl, volgens Visser goed voor tienduizenden bezoekers per dag, en Uitvaartverzekeren.nl, waarmee zowel online wordt gesloten als leads worden gegenereerd. Met MAX Producties gaat OBP voorts online diensten bieden aan het intermediair.

Reageer op dit artikel