nieuws

NVF vindt leenvignet van AFM ‘stuitend’

Archief

Maasbert Schouten, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF), noemt het te hanteren symbool van het verplichte leenvignet “zeer stuitend, aangezien verantwoord lenen geheel ten onrechte wordt geassocieerd met criminaliteit”.

"Dit terwijl consumptief krediet nota bene juist zo belangrijk is, zeker in deze tijd, om de consumentenbestedingen enigszins op peil te houden", aldus Schouten. In zijn rol van directievoorzitter van Afab zegt Schouten zich echter in de waarschuwingzin 'Let op! Geld lenen kost geld' heel goed te kunnen vinden. "Afab juicht alles toe wat bijdraagt aan transparantie en aan het bewustzijn bij de consument dat aan het lenen van geld kosten zijn verbonden."   

Reageer op dit artikel