nieuws

Nieuwe intermediairorganisatie: OVFD

Archief

De tegenhanger van NVA en NBVA is donderdag ter wereld gekomen: OVFD, Organisatie van Financiële Dienstverleners. Voorzitter van de nieuwe vereniging, die van start gaat met 850 leden, is Karel Pauw, in het dagelijks leven directievoorzitter van De Hypotheker.

Nieuwe intermediairorganisatie: OVFD

Het bestuur van de OVFD bestaat verder uit Henk Doornewaard (vice-voorzitter), Lex van Kampen (secretaris), Ron Schulte Fischedick (penningmeester), Ron Bavelaar (voorzitter van de sectie hypotheken- en assurantieadviseurs), Christiaan Dijkhof (voorzitter van de sectie serviceproviding) en algemeen bestuurslid Wim Witteveen. Cees Kielstra is benoemd tot directeur en hij wordt geassisteerd door twee beleidsmedewerkers. De organisatie voert overleg met Fidin, de federatie van NVA en NBVA. Eén van de onderwerpen is het gewicht van de stem van de OVFD in een samenwerkingsverband. Zo stelt OVFD, dat zij zowel bij de hypotheek- als bij de pensioenadviseurs 60 tot 70% van de de sector vertegenwoordigt.  
De OVFD heeft als eerste speerpunt het vernieuwde BGFO, Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen, met name op de aspecten kwaliteitsbonus en gelijk speelveld.

Reageer op dit artikel