nieuws

Nieuw kostensysteem levert BAE veel nieuwe kantoren op

Archief

Sinds de veertiende Nieuwsjaarmarkt bij de BAE-groep, medio januari, loopt het storm met de aanwas van nieuwe tussenpersonen bij het Brabantse intermediairbedrijf. "Vanaf die dag hebben wij al tien nieuwe tussenpersonen ingeschreven", zegt directeur André Bastiaans.

 

"Onze aantrekkelijkheid voor tussenpersonen zit ‘m in het nieuwe kostensysteem dat wij dit jaar zijn gaan hanteren. Met dit systeem, dat noodzakelijk was vanwege de nieuwe provisiestructuur, zijn wij in zekere zin tien jaar teruggegaan in de tijd", aldus Bastiaans. "Kort gezegd komt het erop neer dat tussenpersonen in de basis nu nog maar _ 25 per maand betalen. Verder geven wij een combinatiekorting bij deelname aan onze beide bedrijven BAE en EAG Assuradeuren. Daarnaast incasseren wij gratis bij EAG en bij dat bedrijf profiteert de tussenpersoon ook nog van de winstdeling."

 

175 kantoren

De snelheid waarmee de kantoren binnenstromen heeft Bastiaans verbaasd. "Ik denk dat wij vorig jaar alles bij elkaar zo’n tien nieuwe klanten hebben binnengekregen en nu dus één per dag."

 

  &nbspVolgens Bastiaans bedient BAE nu in totaal zo’n 175 assurantiekantoren. "Met EAG Assuradeuren erbij zitten we op tweehonderd kantoren." Binnenkort wordt het aantal volmachten uitgebreid van elf naar dertien.

 

Naatje Pet

De positieve ontwikkelingen bij het klantenbestand van BAE contrasteert enigszins met de resultaten van de afgelopen maanden. Bastiaans: "Bij schadeverzekeringen is de omzet gelijk gebleven en bij financiële diensten, spaarekeningen en uitvaart draaien wij ook goed, maar over Leven en hypotheken kan ik kort zijn: dat is naatje pet."

 

de jaarlijkse collegialiteitsprijzen uitgereikt. De winnaars, geflankeerd door André Bastiaans (links) en Boudewijn van Uden van ASR: René den Otter van Assurantiekantoor Den Otter in Bruchem (tweede van links) en Kees Snoeren van Financieel Advies Buro Snoeren in Dongen.

Reageer op dit artikel