nieuws

New York: ook transparantie over niet-gesloten polis

Archief

Het departement Verzekeringen van de Amerikaanse staat New York heeft een voorstel ingediend dat moet leiden tot volledige openheid over de beloning van assurantietussenpersonen en -makelaars. Daaronder valt ook het op verzoek melden van de beloning op producten die wel zijn overwogen, maar niet gesloten.

New York: ook transparantie over niet-gesloten polis

Onder de voorgestelde wet moeten tussenpersonen niet alleen hun volledige beloning melden aan de klant, maar ook eventuele wederzijdse aandelenbelangen tussen de makelaar en de verzekeraar bij wie het risico is ondergebracht. Onder beloning verstaat het departement "alles van waarde", inclusief leningen, vakanties, geschenken en vergoeding van kosten. Op verzoek moet de adviseur de klant tonen welke alternatieven hij bij zijn advies heeft overwogen en hoe de beloning er dan had uitgezien.
Het departement heeft afgelopen najaar een reeks hoorzittingen gehouden over omzet- en winstgerelateerde commissies, beloningen voor diensten die worden verricht voor productaanbieders en misleidende praktijken of activiteiten die de concurrentie belemmeren. Grote partijen als Marsh en Willis zijn daarbij bevraagd.
 
Lees hier het volledige wetsvoorstel

Reageer op dit artikel