nieuws

Nefeb onderzoekt verkeerd EB-advies

Archief

De Nederlandse Federatie van EB-adviseurs (Nefeb) gaat een deskundigenraad instellen die meldingen van onjuist advies op het gebied van employee benefits gaat onderzoeken.

"De WFT ziet slechts ten dele toe op de advieskwaliteit van diverse onderdelen van employee benefits. Inmiddels blijkt dat er veel verkeerde adviezen worden gegeven, zelfs met aanwijsbare schade tot gevolg", stelt Nefeb, volgens wie dat vooral komt door onvoldoende kennis op het gebied van verzuim- en inkomensverzekeringen.
Om te inventariseren waar de problemen zitten, wordt een raad van deskundigen in het leven geroepen. "Die zal bestaan uit een Nefeb-afvaardiging, aangevuld met mensen uit opleidingsland, EB-deskundigen en experts op het gebied van beroepsaansprakelijkheid." Nefeb heeft verzekeraars en serviceproviders schriftelijk op de meldplicht geattendeerd en heeft contact opgenomen met toezichthouder AFM.

Reageer op dit artikel