nieuws

Medewerkers financiële dienstverlening minder tevreden

Archief

Nederlanders die in de financiële dienstverlening werken, zijn minder tevreden over hun werk dan een jaar geleden. Dat blijkt uit het jaarlijkse nationale medewerkerstevredenheidsonderzoek van Integron. Slechts 34% van de werknemers zou hun werkgever bij anderen aanbevelen tegen 50% in 2007.

Medewerkers financiële dienstverlening minder tevreden

Medewerkers in de financiële dienstverlening hebben hun prioriteiten op vrijwel alle fronten verlegd. Afwisseling in het werk, vorig jaar nog op de eerste plaats, komt niet meer voor in de top 10. Ook het belang van een collegiale sfeer nam af (van 2 naar 9). Het belang van vertrouwen in leidinggevenden nam toe (van 11 naar 6), evenals het belang van de beloning (van 16 naar 7). De prioriteitsverschuivingen komen deels ook terug in de waarderingscijfers. De terugval in het vertrouwen in leidinggevenden (van 7,1 naar 6,7) valt daarbij het meest op.

Reageer op dit artikel