nieuws

Legal ziet groeimogelijkheden ondanks omzetdaling van 12%

Archief

Legal & General heeft vorig jaar 12% minder omzet geboekt. Voornaamste oorzaak daarvoor is een sterke productiedaling in het vierde kwartaal. Desondanks verwacht de maatschappij dit jaar groei in onder meer de markt voor gouden handdrukken.

 

In de eerste drie kwartalen was de productie "positief en bevredigend", aldus directeur Arno Dolders. In het laatste kwartaal is onder invloed van de kredietcrisis de omzet uit nieuwe beleggingsverzekeringen echter scherp gedaald.

 

  &nbspDe maatschappij uit Hilversum, marktleider in beleggingskoopsommen, is uitgekomen op een totale omzet van _ 215 (244) mln. Dat is volledig te wijten aan de omzet uit koopsommen, die met 13% is teruggelopen tot _ 199 (228) mln. "Koopsommen hebben het over heel 2008 niet sterk gedaan, maar het vooral in het laatste kwartaal laten afweten." Uit nieuwe periodiek betalende polissen werd 2,5% meer omzet gegenereerd: _ 15,8 (15,4) mln.

 

  &nbspHoewel Dolders een zwaar jaar verwacht, denkt hij dat adviseurs de beleggingspolis niet links zullen laten liggen. "Daarvoor biedt de flexibiliteit en de mogelijkheid van spreiding van risico’s te veel voordelen boven klassieke verzekeringen." De economische recessie zal volgens Dolders een sterke stijging teweegbrengen van het aantal gouden handdrukken, een segment waarin Legal zeer actief is. Dolders denkt verder dat de onrust over de AOW en de dekking van pensioenfondsen het sluiten van individuele pensioenverzekeringen zal stimuleren.

 

Reageer op dit artikel