nieuws

Kredietcrisis drukt handel in portefeuilles

Archief

Onder invloed van de kredietcrisis neemt het aantal transacties met assurantieportefeuilles zienderogen af. Dat stelt makelaar Wim Oeben. “Geld voor de financiering van overnames komt moeilijker los.”

Kredietcrisis drukt handel in portefeuilles

Het moment waarop de moeizame financiering van overnames de prijs gaat drukken, is volgens Oeben moeilijk voorspelbaar. Aan de vraag naar en het aanbod van assurantieportefeuilles ligt het niet. "Die is er voldoende."
Zijn bedrijf Dullemond Bedrijfsadvies zegt over 2008 een omzetstijging van 10% te hebben gerealiseerd. Dat was onder meer te danken aan "een nieuwe activiteit": het assisteren van curatoren en banken bij in problemen geraakte intermediairbedrijven. "Zo waren/zijn wij betrokken bij de faillissementen van Evercare (Eindhoven), Westerink (Kampen) en Liocorno (Venray)."

Reageer op dit artikel