nieuws

Intermediairorganisatie OVFD uit de startblokken met 850 leden

Archief

De tegenhanger van NVA en NBVA is vorige week ter wereld gekomen: OVFD, Organisatie van Financiële Dienstverleners. Voorzitter van de nieuwe vereniging, die van start gaat met 850 leden, is Karel Pauw, in het dagelijks leven directievoorzitter van De Hypotheker.

 

De nieuwe koepel is een samensmelting van de Federatie van Koepel Organisaties in definanciële dienstverlening (FKO) en de Vereniging van Hypotheekadviseurs in Nederland (VVHN). Het bestuur van de OVFD bestaat verder uit: vice-voorzitter Henk Doornewaard (Pensioendesk), secretaris Lex van Kampen (Van Kampen Groep), penningmeester Ron Schulte Fischedick (FDC), bestuurslid en sectorvoorzitter serviceproviders Christian Dijkhof (HypotheekCompany), bestuurslid en sectorvoorzitter hypotheek- & assurantieadviseurs Ron Bavelaar (Hypotheekshop) en bestuurslid Wim Witteveen (Afab). Cees Kielstra (VVHN) is benoemd tot directeur; hij wordt geassisteerd door twee beleidsmedewerkers.

 

Fidin

Karel Pauw stelt dat de OVFD, zowel bij de hypotheek- als bij de pensioenadviseurs 60 tot 70% van de sector vertegenwoordigt. "Er zijn zo’n 8.000 vergunninghouders waarvan er 1.900 al georganiseerd zijn. De rest zit bij ons. Wij willen al het niet-aangesloten intermediair vertegenwoordigen."

 

  &nbspDe organisatie voert overleg met NVA en NBVA over deelname aan de federatie Fidin. Eén van de onderwerpen van gesprek is het gewicht van de stem van de OVFD in een samenwerkingsverband. "NVA en NBVA hebben een verleden en een andere achtergrond", volgens Karel Pauw. "Zij vertegenwoordigen veelal de zelfstandige tussenpersoon. De OVFD is een verzamelplaats van serviceproviders, franchiseorganisaties en ketens. Dat is een andere tak van sport. Wij staan open voor alle financiële dienstverleners."

 

Ledenwerving

Om zo snel mogelijk representatief te zijn voor Den Haag en consumentenorganisaties is de actieve ledenwerving voor de nieuwe brancheorganisaties al begonnen. "Dat gebeurt binnen de aangesloten serviceorganisaties en adviesketens", zegt Pauw. "De effectiviteit van de belangenbehartiging voor financieel dienstverleners moet gewoon beter. Naar organisaties als het Verbond en DNB wordt wel al geluisterd; dat willen we met de OVFD binnen het Fidin ook bereiken. Wij willen voor de financiële dienstverlening zijn, wat VNO-NCW is voor werkgevers."

 

  &nbspEen van de speerpunten van de OVFD voor de komende tijd is het vernieuwde BGFO, Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen, met name op de aspecten kwaliteitsbonus en gelijk speelveld.

 

Financiële Diensten), Lex van Kampen (Van Kampen Groep), Wim Witteveen (Afab), Christian Dijkhof (HypotheekCompany), Vincent Laan (Xtensive). Op de voorste rij: Ron Bavelaar (Hypotheekshop), Frank van den Elzen (Van Bruggen Adviesgroep), Ron Schulte Fischedick (FDC), Karel Pauw (De Hypotheker) en voorzitter van de OVFD, Henk Doornewaard (Pensioendesk), André Wolfs (GeldXpert), Colinda Rosenbrand (beleidsmedewerker), Egbert Hendriks (beleidsmedewerker) en directeur Cees Kielstra.

Reageer op dit artikel