nieuws

‘Informatiemacht’ tegen verzekeringsfraude in Limburg

Archief

Het Verbond van Verzekeraars gaat gedurende twee jaar met de politie en het Openbaar Ministerie in Limburg de strijd tegen verzekeringsfraude intensiveren. De samenwerking zal zich richten op informatie-uitwisseling over de oorzaken van brand(stichting)en.  

De proef is begin deze maand ingegaan (tien maanden later dan oorspronkelijk aangekondigd door het Verbond) en mogelijk gemaakt dankzij de nieuwe Wet op de politiegegevens, waardoor de politie gemakkelijker informatie kan delen met derden. Gedurende de proef zullen gegevens worden uitgewisseld tussen de technische recherche, de brandweer, het Nederlands Forensisch instituut en de schade-experts die verzekeraars inschakelen. Doel is op kleine schaal ervaring opdoen met het delen van informatie, voordat alle andere politiekorpsen en parketten in Nederland daartoe overgaan.

Reageer op dit artikel