nieuws

Hyundai onderzoekt mogelijkheid van ‘autolasten-aov’

Archief

Om in de huidige economische crisis consumenten over de streep te trekken een nieuwe auto te kopen of te leasen, onderzoekt Hyundai Nederland, in navolging van het Amerikaanse zusterbedrijf, de mogelijkheden van een ‘autolasten-aov’.

In de Verenigde Staten is Hyundai inmiddels een van de weinige merken waarvan de verkoop niet is gekelderd, maar een stijgende lijn laat zien. Dat zou mede te danken zijn aan een creatief verzekerings- en financieringsprogramma. Hyundai Assurance biedt kopers bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid binnen een jaar na aankoop de mogelijkheid de auto terug te brengen naar de dealer. Daarnaast loopt tot mei de actie Assurance Plus, waarbij additioneel Hyundai gedurende drie maanden de afbetaling/lease overneemt. Lukt het niet om in die tijd een baan te vinden, dan kan de auto alsnog worden teruggebracht. "Wij vinden het een erg interessant initiatief en onderzoeken momenteel of het ook in de Nederlandse situatie kan worden toegepast", zegt de woordvoerder van Hyundai Nederland.

Reageer op dit artikel