nieuws

Hogere standaardprovisie compenseert bonus bij NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft de nieuwe provisieregeling voor complexe producten bekendgemaakt. Conform de nieuwe beloningsregels die sinds 1 januari gelden, is de omzetgerelateerde bonusprovisie vervallen. De standaardprovisie is echter wel verhoogd.

De provisieverhoging geldt niet voor het NN Groei & Garant Vermogen, de Direct Ingaande Lijfrente, het Direct Ingaand Pensioen, de Eurokoopsomverzekeringen en de overlijdensrisico-, de koopsom- en de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
"Bij die producten waar voorheen sprake was van een bonusprovisie, verhogen we de standaardprovisie. Op basis van die standaard kan een verzekeringsadviseur transparant zijn naar zijn klant", aldus directeur Marketing & Sales Erik van den Eynden. Nieuwe en verlengde collectieve contracten kennen evenmin een hogere basisprovisie.
De nieuwe provisieregeling geldt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 en wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. "Voor de eerdere uitkeringen in dit jaar vindt na implementatie verrekening plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009."

Reageer op dit artikel