nieuws

Helft polissen rechtstreeks verkocht

Archief

In 2007 is één op de twee verzekeringen in ons land via het rechtstreekse kanaal verkocht. Het aandeel van de directe verkoop is daarmee sinds 2004 verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Helft polissen rechtstreeks verkocht

Vijf jaar terug had het rechtstreekse kanaal nog een aandeel van 25%. De trend is in alle branches zichtbaar, hoewel de afname van het aandeel van de indirecte distributie zich vooral voordoet bij Ziektekosten en Inkomen. Daar werden in 2007, met name door de invoering van de basisverzekering, drie op de vier polissen rechtstreeks gesloten, terwijl in Leven en Schade een kwart van alle verzekeringen direct werd verkocht.
Eerder werd al bekend dat meer dan 50% van alle schade- en zorgverzekeringen inmiddels door rechtstreekse verkoop tot stand komen. Het CVS komt in april met de cijfers over 2008.

Reageer op dit artikel