nieuws

Helft pensioen in rook op

Archief

Vierhonderdduizend Nederlanders met een woekerpensioen worden dubbel gepakt doordat de hoogte van hun uitkering afhangt van beleggingen. Als gevolg van de kredietcrisis en doordat ze jarenlang erg hoge kosten hebben betaald, is tot wel 60 procent van het pensioen in rook opgegaan. Dit stelde het consumentenprogramma Radar gisteravond op basis van cijfers van het Verbond van Verzekeraars, aldus De Telegraaf.

Helft pensioen in rook op

Het blijkt dat 700.000 Nederlanders via hun werkgever een individuele pensioenpot bij een verzekeraar opbouwen. In meer dan de helft van de gevallen draait de werknemer echter volledig op voor het beleggingsrisico. Dalen de beleggingen in waarde, dan daalt het pensioen mee. Vooral werknemers die binnen enkele jaren met pensioen gaan, worden zwaar getroffen. Ze zijn nu tussen 25 tot 60 procent van hun pensioenkapitaal kwijtgeraakt en kunnen in de komende jaren dat verlies onmogelijk goed maken, zo stelt Radar. Zelfs niet als de beurzen ineens weer wat aantrekken. Een lager pensioen is dan onvermijdelijk.
(De Telegraaf, pag. 7 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Donner: Geen garantstelling voor pensioenfondsen
(Trouw, pag. 12)
 
Minder hypotheekfraude
(De Telegraaf, pag. 19)
 
MoneYou: Zelfde rente voor bedrijf en particulier
(De Telegraaf, pag. 19)
 
Extra pensioen nodig?
(De Volkskrant, pag. 12)
 
ING krijgt HSBC'er Flynn als financieel directeur
(Het Financieele Dagblad, pag. 11)
 
ING benoemt financiële topman
(Het Parool, pag. 17)
 
ING: rentebetaling niet in gevaar
(NRC Handelsblad, pag. 9)
 
AFM krijgt fors meer tips over fraudezaken
(Trouw, pag. 12)
 
Deel ABN Amro in 'slechte' bank
(Het Parool, pag. 17)
 
Northern Rock gooit beleid om en krijgt weer ruimte om hypotheken te verkopen
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)

Reageer op dit artikel