nieuws

Heibel om aftrek

Archief

Premier Balkenende en minister Bos (Financiën) liggen op ramkoers over de hypotheekrenteaftrek. De minister-president verbond gisteren zijn politieke lot aan het in tact laten van de aftrek, maar Bos wil een ingreep niet per definitie uitsluiten, zo opende dagblad De Telegraaf  zijn zondageditie.

Het kabinet koerst af op een crisis over de hypotheekrenteaftrek. Premier Balkenende wilde gisteren de deur naar een beperking van deze aftrek dichtgooien, maar minister Bos (Financiën) stak daar een stokje voor. Balkenende zegt het ’onverstandig’ te vinden om te tornen aan de aftrek. Dat zou fnuikend zijn voor de huizenmarkt. Om een einde te maken aan speculaties dat de aftrek op de helling gaat, liet de premier gisteren via zijn woordvoerder weten dat hij al eerder zijn politieke lot heeft verbonden aan het ongemoeid laten van de aftrek. "Dat staat nog steeds”, aldus zijn zegsman.
Bos maakte op zijn beurt duidelijk er heel anders over te denken. Hij wil een beperking van de aftrek niet nu al overboord zetten. "Wij sluiten op voorhand niets uit”, zei zijn woordvoerster gisteravond op de vraag of Bos het met Balkenende eens is dat de aftrek ongemoeid moet blijven. (De Telegraaf, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media
 
Fiscus verzacht klap van toename pensioenpremie
(De Telegraaf, pag. 16)
 
Vraagbaak: Hoe diep staat ons pensioen onder water
(De Telegraaf, pag. 16)

Reageer op dit artikel