nieuws

Harde maatregelen treffen Britse woonlastenverzekering

Archief

De Britse mededingingsautoriteit heeft de verkoop van betalingsbeschermingsverzekeringen direct bij het sluiten van een (hypothecair) krediet verboden. Bemiddelaars zullen zeven dagen moeten wachten, voordat ze de lener een productvoorstel kunnen doen.

 

Het wordt de verkopers van woonlastenverzekeringen, veelal banken, tevens verboden om de premies voor dergelijke verzekeringen via een eenmalige koopsom te laten betalen. De maatregelen, die tevens betere klantinformatie voorschrijven, gaan in 2010 in.

 

  &nbspIn een rapport krijgen de aanbieders van woonlastenverzekeringen veel kritiek. Zo zouden polishouders te veel premie moeten betalen voor hun dekking, een gevolg van de beperkte concurrentie. In Groot-Brittannië zouden dertien miljoen p0lissen gesloten zijn, goed voor ruim _ 4 mld premieomzet.

 

  &nbspDe Britse koepelorganisatie van verzekeraars vindt de maatregelen onverstandig. Het zou een te grote drempel opwerpen voor mensen, die zich juist in deze economische tijden tegen dergelijke financiële risico’s zouden moeten verzekeren. Om dat te onderstrepen, heeft verzekeraar Norwich Union de premies voor betalingsbeschermingspolissen met 15% tot 20% verhoogd. Aanleiding is de economische crisis en de daarmee gepaard gaande toename van het aantal claims op de werkloosheidsdekking.

 

Reageer op dit artikel