nieuws

Geen status aparte meer voor serviceproviders binnen WFT

Archief

Serviceproviders nemen binnen de WFT geen aparte positie meer in en de Adviesmatch is ook op hen van toepassing. Hierdoor mogen zij niet meer dan 70% van de beloning als afsluitprovisie ontvangen.

 

Dit schrijft Bureau D&O in een speciale nieuwsbrief over de gevolgen van deze wet voor serviceproviders. Verder mogen aanbieders sinds 1 januari serviceproviders weliswaar een hogere provisie toekennen dan individuele dienstverleners, maar dat mag niet meer op basis van een hoger volume, aldus D&O.

 

  &nbspDaarnaast moet de financieel dienstverlener volgens de WFT nu inzicht krijgen in de marge van de serviceprovider op de posten die de adviseur heeft aangebracht en verder moeten tussenpersonen hun klanten ook informeren over de beloning die de serviceprovider van de aanbieder ontvangt.

 

Reageer op dit artikel