nieuws

Fortis komt met EnergieVoordeel Hypotheek

Archief

Fortis Bank komt met de EnergieVoordeel Hypotheek. Met dit product wil de bank energiezuinig wonen aantrekkelijker maken en de consument helpen de energierekening te beperken.

 

De bank brengt geen 1% afsluitprovisie in rekening en de hypotheekrente is gelijk aan de rente over het bedrag in bouwdepot (normaal 1% lager). Om te bepalen welke maatregelen een klant kan nemen, wordt eerst een Energie Prestatie Advies opgemaakt (kosten vanaf _ 151). Hierin staat welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Dit kan gaan om het aanbrengen van dubbele beglazing of dakisolatie, het plaatsen van zonnepanelen of een nieuwe cv-ketel. Op basis van dit advies bepaalt de klant welke duurzame verbeteringen hij wil doorvoeren. De hypotheek geldt alleen voor verbouwingen om de woning energiezuiniger te maken.

 

  &nbsp"We proberen met dit nieuwe product ons steentje bij te dragen aan een duurzaam Nederland door het energiebewustzijn bij de consument te vergroten", zegt Arno IJssels, directeur Marketing bij Fortis Retail Bank Nederland. "We hopen dat het voor klanten net dat duwtje in de rug is, dat zij nodig hebben om wat serieuzer naar hun energieverbruik te kijken."

 

Reageer op dit artikel