nieuws

FNV blij met belangstelling voor ‘basis-aov’ zzp’ers

Archief

De vakcentrale FNV is zeer te spreken over de nieuwe aov-variant voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers), die zij rond de jaarwisseling in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea presenteerde. In twee maanden tijd hebben meer dan tweeduizend zzp’ers zich aangemeld voor deze ‘basisverzekering’, aldus de FNV.

FNV blij met belangstelling voor ‘basis-aov’ zzp’ers

De nieuwe aov-variant, die zich richt op overbrugging van de eerste twee
jaar van arbeidsongeschiktheid, keert uit (na één maand wachttijd) vanaf een arbeidsongeschiktheidspercentage van 45%. Daarbij wordt uitgegaan van het keuringscriterium beroepsarbeidsongeschiktheid. "De ervaring leert dat 90% van de mensen die langdurig ziek zijn geworden, binnen een periode van twee jaar weer aan het werk is. De nieuwe verzekering is toegespist op re-integratie; zo nodig wordt de zzp'er op kosten van de verzekering omgeschoold", stelt de FNV.
Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek telt ons land 750.000 zzp'ers. Meer dan de helft is niet verzekerd tegen risico's als ziekte, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Te duur en te ingewikkeld, luidt de klacht.

Reageer op dit artikel