nieuws

Financiële planners starten franchiseketen

Archief

Onder de naam Your Financials wordt een keten voor financiële planners op poten gezet. De franchiseorganisatie, die mikt op zestig kantoren, gaat werken op basis van een uurtarief, zónder agentschappen bij productaanbieders.

Financiële planners starten franchiseketen

De planners van Your Financials bemiddelen niet. Ze verwijzen klanten na een financieel advies voor de aankoop van producten door naar direct writers of naar Kendall Mason. Dit Hilversums bedrijf werkt alleen met aanbieders die nettotarieven hanteren. Als een klant via een bank of tussenpersoon is binnengekomen, dan verwijst Your Financials hem met een persoonlijk adviesrapport daarnaar terug. De klant wordt dan geadviseerd te onderhandelen over de retourprovisie.
Elke adviseur binnen Your Financials moet gecertificeerd zijn en beschikken over de titel FFP (Federatie Financieel Planners) of MFP (Masteropleiding Financiële Planning). De initiatiefnemers Marc Steentjes en Edwin Pijpers hebben zelf ook zo'n titel. "Als organisatie bundelen we specialismen van individuele adviseurs. Franchisenemers kunnen gebruik maken van elkaars expertise en elkaar inhuren als specialistische kennis vereist is of in tijden van drukte."

Reageer op dit artikel