nieuws

DSB trekt weer VVD-coryfee aan

Archief

Na Gerrit Zalm heeft DSB Bank opnieuw een VVD-prominent gestrikt voor de raad van bestuur. Frank de Grave (53) wordt per 15 maart de nieuwe financieel directeur.

 

Hij neemt de functie over van Zalm, die begin januari op verzoek van minister Bos (Financiën) topman is geworden bij de genationaliseerde combinatie Fortis/ABN Amro. De Grave werd in maart 2004 benoemd als voorzitter van het College Tarieven Gezondheidszorg en in 2005 als voorzitter van het College Toezicht Zorgverzekeringen (CTZ). Beide organisaties gingen op in de Nederlandse Zorgautoriteit, waarvan De Grave in 2006 voorzitter werd. Daarvoor was hij onder meer Tweede Kamerlid voor de VVD en minister van Defensie. Begin jaren tachtig was hij adjunct-secretaris van de raad van bestuur van ABN Amro.

 

  &nbspDe Grave, die in december in gesprek raakte met zijn nieuwe werkgever, noemt het bankwezen zijn oude liefde. "Uit de gesprekken met Dirk Scheringa en andere betrokkenen bleek al snel dat ik mij prima thuis voel bij datgene wat DSB is en wil zijn: een nuchtere, Nederlandse bank met ambitie."

 

  &nbspDe raad van bestuur van DSB Bank bestaat nu uit Dirk Scheringa (voorzitter) en operationeel directeur Hans van Goor.

 

Reageer op dit artikel