nieuws

DSB draait ‘uitstekend jaar’

Archief

DSB Bank heeft volgens bestuursvoorzitter Dirk Scheringa een "uitstekend jaar gedraaid". Het concern heeft onder meer groei geboekt in de spaar- en hypotheekmarkt.

 

"Elk kwartaal schrijven we zwarte cijfers en winst", aldus Scheringa bij de presentatie van Frank de Grave als nieuwe financieel directeur. De voorlopige winst van DSB Bank is 9% lager uitgekomen op _ 50 (55) mln; de solvabiliteit was eind 2008 gegroeid tot 11,9% (eind 2007: 10,6%). De kredietcrisis lijkt dus weinig effect te hebben op de bank. "Wij verstrekken geen bonussen, hebben één aandeelhouder en het bestuur gaat niet voor de korte klap, maar voor de langetermijnstrategie."

 

  &nbspHet totaal aan spaargelden dat de bank in beheer heeft, is met 25% toegenomen tot _ 4,0 (3,2) mld. Dat betekent dat er in de tweede helft van het jaar per saldo nauwelijks meer groei is geboekt: voormalig financieel topman Gerrit Zalm meldde in juli exact hetzelfde bedrag. In consumptief krediet heeft DSB Bank een stabiel marktaandeel van 16%. Uit voorlopige Kadaster-cijfers bleek eerder al dat de bank in de eerste helft van 2008 het marktaandeel in hypotheken wist te vergroten van 1,3% naar 3,5%.

 

Reageer op dit artikel