nieuws

Delta Lloyd stopt met Lancyr

Archief

Delta Lloyd dreigt de stekker te trekken uit Lancyr. Als voor 1 april geen koper is gevonden, zal de franchiseketen volgend jaar ophouden te bestaan. Dat heeft de verzekeraar meegedeeld aan de Lancyr-kantoren.

Delta Lloyd stopt met Lancyr

Het besluit van Delta Lloyd komt voort uit de tegenvallende groei van het aantal kantoren. De keten is de afgelopen twee jaar van 35 vestigingen gegroeid naar 50, terwijl de ambitie op 150 kantoren ligt (in 2011). Delta Lloyd zegt verder zijn investeringsprogramma te hebben aangepast als gevolg van de kredietcrisis. Een derde reden is dat de verzekeraar al zijn aandacht gaat richten op de drie sterke merken: Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro Verzekeringen. Delta Lloyd zegt met een aantal partijen in gesprek te zijn over de verkoop van de franchiseketen. Lancyr-directeur Peter Mols (foto) wil geen commentaar geven.
De Lancyr-keten werd rond de eeuwwisseling opgezet. In de aanvangsjaren had de verzekeraar in diverse franchisekantoren een aandelenbelang. In 2007 werden de investeringen in Lancyr fors opgevoerd, uitmondend in onder meer een reclamecampagne op televisie met een Engelse buldog ('Doe je stropdas af. En bláf').

Reageer op dit artikel