nieuws

Delta Lloyd stopt met Lancyr

Archief

Delta Lloyd dreigt de stekker te trekken uit Lancyr. Als voor 1 april geen koper gevonden is, zal de franchiseketen in 2010 ophouden te bestaan. Dat heeft de verzekeraar meegedeeld aan de Lancyr-kantoren.

 

Het besluit van Delta Lloyd is ingegeven door de tegenvallende groei van het aantal kantoren. De keten is de afgelopen twee jaar van 35 vestigingen gegroeid naar 50, terwijl de ambitie op 150 kantoren ligt (in 2011). Delta Lloyd zegt verder zijn investeringsprogramma als gevolg van de kredietcrisis te hebben herzien. Alle aandacht gaat voortaan uit naar de drie sterke merken Delta Lloyd, Ohra en ABN Amro Verzekeringen.

 

  &nbspDelta Lloyd zegt met een aantal partijen in gesprek te zijn over verkoop van de franchiseketen. Als dat voor 1 april niet tot een akkoord leidt, dan stopt Delta Lloyd per 1 april 2010 de financiële steun. Dat zou het einde van de keten betekenen. Lancyr-directeur Peter Mols wil geen commentaar geven.

 

  &nbspDelta Lloyd zette de Lancyr-keten rond de eeuwwisseling op. In de aanvangsjaren had de verzekeraar in diverse franchisekantoren een aandelenbelang. In 2007 werden de investeringen in Lancyr fors opgevoerd, uitmondend in onder meer een reclamecampagne op televisie. Lancyr gebruikte in zijn campagne een Engelse bulldog. Deze lanceerde de slogan ‘Doe je stropdas af en blaf’.

 

Reageer op dit artikel