nieuws

CZ eist _ 1 mln aan valse nota’s terug

Archief

Zorgverzekeraar CZ heeft vorig jaar voor _ 1 mln aan fraude opgespoord. In drie fraudegevallen heeft de strafrechter een veroordeling uitgesproken. CZ heeft zelf acht verzekerden geroyeerd in verband met het indienen van valse nota’s.

 

Een Limburgse fysiotherapeut werd veroordeeld tot 80 uur dienstverlening en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor het fingeren van artsverwijzingen. Een andere fysiotherapeut, ook uit Limburg, kreeg een taakstraf van 160 uur en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf wegens declaraties voor niet uitgevoerde behandelingen.

 

  &nbspEen Amsterdamse tandarts kreeg 2,5 jaar gevangenisstraf plus een half jaar voorwaardelijk voor het op grote schaal tillen van onder meer CZ met declaraties van niet uitgevoerde behandelingen. Er loopt nog een strafzaak tegen de directie van een Limburgse instelling die CZ over een periode van drie jaar heeft proberen te misleiden met valse rapporten over de begeleiding van zwerfjongeren. De inmiddels (failliete) instelling fingeerde een groot aantal uren ‘geboden’ hulp en advies.

 

  &nbspVan de 210 onderzochte gevallen van vermoedelijke fraude, werd in 10% daadwerkelijk fraude geconstateerd. Er werden zeven verzekerden en een zorgverlener op een landelijke zwarte lijst gezet.

 

Reageer op dit artikel