nieuws

CCS fuseert met Netaspect

Archief

Softwarebedrijf CCS, sinds 2007 in handen van Pieter-Paul van Beek en Menno Oerlemans, fuseert met Netaspect van de broers Cor en Arthur Clement. Door de fusie ontstaat een bedrijf met meer dan 220 werknemers en een omzet van _ 30 mln voor dit jaar. De fusie krijgt half april zijn beslag.

 

Volgens beide directies is de fusie kans- en klantgedreven en ligt er geen kostengedreven reden aan ten grondslag. "De afgelopen periode hebben we al intensief samengewerkt bij een aantal klanten, waarbij duidelijk naar voren kwam dat wij complementair zijn aan elkaar", zegt Arthur Clement. "Vanuit de klant kwam de conclusie dat beide bedrijven nog beter zouden presteren als vanuit één bedrijf gewerkt zou worden", vult Van Beek aan.

 

  &nbsp"CCS is goed in de backoffice, de administratie, en Netaspect dat van oorsprong een internetbedrijf is, is vooral goed in de frontoffice met klanten", aldus Clement.

 

Nieuw product

  &nbspDeze zomer al zullen CCS en Netaspect met een nieuw product op de markt komen, waarin beide expertises zijn samengebracht. Dat zal onder de al bestaande naam Certigo op de markt komen.

 

  &nbspDe bedrijfsnaam van de gefuseerde onderneming wordt CCS. Zowel de vestiging in Woerden, waar CCS is gevestigd, als de Netaspect-vestiging in Dordrecht blijven gehandhaafd.

 

  &nbspDe directie van de nieuwe onderneming wordt gevormd door de huidige CCS-directie Pieter- Paul van Beek en Menno Oerlemans en de huidige Netaspect-directie Arthur en Cor Clement. De aandelen worden gelijkelijk over de ondernemingen verdeeld.

 

Marktaandeel

Door de fusie tussen CCS en Netaspect ontstaat er volgens eigen zeggen "een hele krachtige Nederlandse speler". Concrete cijfers over het marktaandeel kunnen Van Beek en Clement niet geven, "maar wij worden wel marktleider".

 

  &nbspBeide partijen bedienen zowel verzekeraars, volmachtbedrijven als intermediairbedrijven. "Dat zal ook zo blijven. CCS is van oudsher meer gericht op de intermediaire markt, Netaspect meer op de verzekeraars. Maar geen van onze doelgroepen wordt door deze fusie buitenspel gezet", aldus Van Beek.

 

Reageer op dit artikel