nieuws

Brits Aon schroeft commissie-eis verder op

Archief

Aon gaat per 31 maart in het Verenigd Koninkrijk 1% extra vergoeding vragen aan verzekeraars voor zaken die op basis van uurtarief worden gesloten. Gestegen kosten vormen het belangrijkste motief.

Brits Aon schroeft commissie-eis verder op

Het makelaarsbedrijf introduceerde de zogeheten insurer services brokerage charge (ISB) in 2002, als aanvulling op de vergoeding die van klanten wordt ontvangen en als vervanging van volumebonussen. "Sindsdien zijn onze kosten significant gestegen", aldus Aon, die daarom de ISB verhoogt van 2,5% naar 3,5% van de te betalen premie. De toeslag geldt overigens niet voor zaken die worden gesloten op basis van provisiebeloning. Collega-makelaar Marsh heeft in de Verenigde Staten al een extra commissie van 1% bedongen bij AIG.
Eén verzekeraar reageert begripvol, maar terughoudend: "De grote makelaars hanteren te lage tarieven, maar ik wou dat zij de verhoging toepasten op de klanttarieven en niet op ons. Discussies met verzekeraars kosten veel tijd en zijn vaak emotioneel."
Toezichthouder FSA gaf Aon in januari een boete van bijna € 6 mln wegens het schenden van anti-omkoopregels.

Reageer op dit artikel