nieuws

Brand in Musselkanaal vooral voor Aegon een schadepost

Archief

Donderdag 29 januari heeft een grote brand een deel van een winkelcentrum in het Groningse Musselkanaal in de as gelegd. Aegon is de voornaamste betrokken verzekeraar.

 

Ook twee boven de winkels gelegen woningen heeft de brandweer niet kunnen redden en twee panden aan de achterzijde van het complex, waaronder een praktijk voor fysiotherapie, zijn zeer zwaar beschadigd.

 

  &nbspDe schade wordt voorlopig geschat op minimaal _ 2,5 mln. Volgens Jetze Molema van Assurantiekantoor Wolters & Renkema zijn de opstallen voor ongeveer _ 2 mln verzekerd bij Aegon. "Maar er is natuurlijk nog meer schade. Denk bijvoorbeeld aan zo’n 10% huurderving voor de eigenaar en aan de bedrijfsschade voor de ondernemers in het complex." De overige betrokken verzekeraars zijn ABN Amro Verzekeringen en Univé. De expertise is in handen van Aegon en de contra-expertise wordt uitgevoerd door Crawford.

 

De oorzaak van de brand was bij het ter perse gaan van dit nummer nog niet bekend. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

 

Reageer op dit artikel