nieuws

Bloemendal doet overname

Archief

Bloemendal Assurantiën uit het Overijsselse Den Ham neemt per 1 maart assurantie- en makelaarsbedrijf Buddenberg & Kobes over, gevestigd in het naburige Vriezenveen.

 

Eigenaar Jan Luc Kobes, die zijn bedrijf wegens gezondheidsredenen verkoopt, blijft met de vier medewerkers van Buddenberg & Kobes onder de naam Bloemendal actief vanuit het huidige kantoor in Vriezenveen. "Dit konden we niet laten schieten", zegt Bloemendal-directeur Erik Hemmink. "Het is een bedrijf in dezelfde gemeente met een gelijksoortig klantenbestand, waarbij de nadruk ligt op schadeverzekeringen." De makelaarsactiviteiten van Buddenberg & Kobes gaan over naar de makelaarstak van Bloemendal, die in een apart bedrijf is ondergebracht. "We hadden overigens de naam Buddenberg & Kobes graag willen behouden, want die is lokaal bekend. Uit kostenoverwegingen hebben we er toch voor gekozen om die te laten vervallen; dat scheelt toch gauw zo’n _ 50.000 per jaar."

 

  &nbspBloemendal claimt na de overname met 4.600 relaties en 14 medewerkers (10 fte) één van de grotere financiële advieskantoren in de regio te zijn; het provisie-inkomen bedraagt circa _ 900.000. "We zijn niet uit op verdere groei", zegt Hemmink. "Financieringen zijn in deze tijd nauwelijks rond te krijgen. Vijftien jaar geleden liepen ze hier de deur nog plat, maar banken wijzen nu vrijwel alles af."

 

Reageer op dit artikel