nieuws

Bloedbad in autopolisland

Archief

Verzekeraar Delta Lloyd dumpt zijn merk Lancyr, een franchiseketen. Het concern voert verkoopgesprekken met drie partijen. Is er voor 1 april geen koper voor de 44 kantoren, dan saneert Delta Lloyd het merk, bevestigt de verzekeraar, zo bericht De Telegraaf vandaag in het verlengde van AMWeb.nl eerder deze week.

Bloedbad in autopolisland

Na onderzoek in de autoschadesector concludeert consultant IG&H dat verzekeraars door hoge marketingkosten en lage premies fors moeten saneren onder ruim twintig merken. In vergelijkbare sectoren als telefonie en energie resteren vier à vijf aanbieders. "Dat heel veel merken zullen sneuvelen is onvermijdelijk”, aldus consultant Erik van der Sluis. "Het label Lancyr, in 2000 opgezet door Delta Lloyd, voldoet niet meer, zegt Delta Lloyd. „De keten groeit gewoon niet snel genoeg, en de kredietcrisis helpt niet echt”, reageert de woordvoerster van de verzekeraar. De 44 kantoren kwamen niet in de buurt van de eis van Delta Lloyd om in 2011 zeker 150 kantoren onder dit label te krijgen.
(De Telegraaf, pag. 23)
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag ind e media:
 
Bos kan niets doen aan bonussen ABN
(De Volkskrant, pag. 6)
 
Herverzekeraar Swiss Re krijgt kapitaalinjectie van 'superbelegger' Warren Buffet
(Het Financieele Dagblad, pag. 17)
 
Zurich Financial ziet winst halveren
(Het Financieele Dagblad, pag. 19)

Reageer op dit artikel