nieuws

Blanksma vindt verzekeraarspraktijken ‘beschamend’

Archief

De uitzending van Zembla is voor Tweede Kamerlid Elly Blanksma (CDA) aanleiding om vragen te gaan stellen aan minister Bos ( Financiën) over de positie van verzekerden. Dat maakte ze maandag bekend in het tv-programma ‘Goedemorgen Nederland’.

Blanksma vindt verzekeraarspraktijken ‘beschamend’

"Het is nooit de intentie en de geest van de wet geweest om slachtoffers op deze wijze door verzekeraars te laten behandelen", aldus Blanksma. "Het is beschamend wat ik gezien heb." Zij vindt de suggestie die door twee hoogleraren in het programma werd gedaan om het Amerikaanse systeem van 'bad faith' ook in ons land in te voeren,het onderzoeken waard. "Mensen kunnen grote schade oplopen, omdat verzekeraars continu aan het traineren zijn en het proces heel lang laten duren. Wij moeten zorgen dat de verzekerde daarin veel meer beschermd wordt. Als daar een wet voor nodig is, dan komt er een wet", aldus Blanksma.

Reageer op dit artikel