nieuws

Bijna 16.000 donorpolissen gesloten Bij de verzekeraars Ohra, Menzis,

Archief

ASR en Avéro (via Turien) zijn nu bijna 16

000 donorpolissen gesloten. "Het is redelijk gelijkmatig verdeeld over de verzekeraars, maar Ohra en Menzis hebben de meeste donorpolissen gesloten", aldus Nils Karssens van intermediairbedrijf SEZ (Reeuwijk), bedenker van de polis. Karssens is zeer tevreden over het resultaat. "We rekenden weliswaar op een goed resultaat, maar de enorme publiciteit die het genereerde, heeft natuurlijk wel meegeholpen", zegt hij. Het intermediairbedrijf gaat dan ook door met de donorpolis. "Het was geen eenmalige actie en we zijn inmiddels met andere verzekeraars in gesprek die willen aanhaken." De verspreiding van Teuntje, de informatiekrant over orgaan- en weefseldonatie in november, heeft geleid tot meer registraties in het donorregister. Het aantal donorformulieren dat vlak na verspreiding werd ontvangen, verdrievoudigde. Het donorregister zegt dat deze toename niet alleen het gevolg is van Teuntje. "Ook de aandacht die media besteedden aan de donorpolis heeft hieraan bijgedragen. Omdat de donorpolis vrijwel direct na Teuntje in het nieuws kwam, kan niet worden bepaald hoe groot deze bijdrage is", aldus het Donorregister.

Reageer op dit artikel