nieuws

Beboete adviseur Credit Select al eerder in de problemen

Archief

De AFM heeft Credit Select in Berkenwoude een bestuurlijke boete van _ 6.000 opgelegd wegens onzorgvuldige dienstverlening. Het bedrijf blijkt overigens al wat langer in de problemen te zitten en had ook in 2006 al een negatief eigen vermogen.

 

De boete van de AFM werd opgelegd, omdat Credit Select in de periode van september 2007 tot en met april 2008 bij de kredietverlening in onvoldoende mate informatie had ingewonnen over de kennis, ervaring, doelstelling en risicobereidheid van cliënten. Die conclusie trok de toezichthouder nadat in april vorig jaar tien willekeurig gekozen cliëntendossiers waren bekeken. Toen bleek ook dat de adviseur zich voor het afsluiten van kapitaalverzekeringen onvoldoende op de hoogte had gesteld van de doelstelling van de cliënten. Ook kon uit de dossiers niet meer worden vastgesteld of deze verzekeringen aansloten bij de door de cliënten ingevulde profielen.

 

Negatief eigen vermogen

Credit Select blijkt overigens al wat langer in de problemen te zitten. Het bedrijf, opgericht in april 2006, had eind dat jaar volgens gegevens van de Kamer van Koophandel al een negatief eigen vermogen van _ 137.671. Eind 2007 was dat gegroeid naar _ 182.016. Het bedrijf had op dat moment veel medewerkers in dienst: in 2006 waren het er 73 en het jaar daarna 90.

 

  &nbspOp internet circuleren berichten dat het bedrijf failliet zou zijn, maar dat is volgens het handelsregister niet het geval. Directeur Bram Berkouwer van Credit Select wil niets zeggen over de situatie waarin zijn bedrijf op dit moment verkeert.

 

Reageer op dit artikel