nieuws

Barão vraagt Bos om steunmaatregelen intermediair

Archief

Makelaar in assurantieportefeuilles Cisco Barão heeft minister Bos (Financiën) in een brief gevraagd om het beperken van de lasten en collectieve arbeidstijdverkorting voor het intermediair. Barão denkt onder meer aan het bevriezen van de contributies voor toezichthouder AFM, klachteninstituut Kifid en de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD).

Barão vraagt Bos om steunmaatregelen intermediair

"In de huidige situatie blijven hypotheekaanvragen uit, worden pensioenen uitgesteld en worden de noodzakelijke schadeverzekeringen tot het minimum beperkt", aldus Barão. "Dit heeft in het laatste kwartaal van 2008 al geleid tot een groot aantal faillissementen van assurantiekantoren. Ook uit het aantal aanvragen voor verkoop van kantoren in de eerste maanden van 2009 blijkt dat het water tot aan de lippen staat." Hij stelt minister Bos tevens voor om een investeringsfonds op te richten om innovaties en investeringen in de branche te faciliteren.
Barão denkt dat de lage organisatiegraad onder het intermediair de oorzaak is dat deze signalen nog niet door de standsorganisaties zijn afgegeven.

Reageer op dit artikel