nieuws

Bancaire lijfrente bij Reaal

Archief

Reaal heeft een bancair product op de markt gebracht, waarmee consumenten vermogen kunnen opbouwen voor hun pensioenvoorziening. Het product, waarmee de verzekeraar het intermediair een bancair alternatief voor de lijfrenteverzekering wil bieden, is getiteld LijfrenteOpbouwRekening.

 

De klant kan binnen die geblokkeerde rekening met variabele rente (nu 4%) kiezen voor sparen en/of beleggen en 24 uur per dag via internet het saldo inzien. Reaal durft deze flexibiliteit "uniek" te noemen. Verder zegt de verzekeraar in te spelen op de vraag naar producten met lage, transparante kosten: "Zowel de kosten als de opbouw van de LijfrenteOpbouwRekening zijn inzichtelijk. Als een consument ervoor kiest om te beleggen, dan zijn er alleen kosten verbonden aan het beheren van het gekozen fonds of de gekozen fondsen. Er zijn geen kosten voor de aankoop en verkoop van fondsen of voor het switchen tussen fondsen." Die beheerkosten worden verwerkt in de koers en zijn dus niet direct inzichtelijk.

 

  &nbspDe introductie van het product, dat feitelijk wordt aangeboden door Regio Bank onder de naam Reaal Bancaire Diensten, past in een bredere vernieuwing van het pensioenassortiment. "De OpbouwRekening komt niet in de plaats van een bestaand product. Hiermee kan het intermediair zowel een bancaire als een verzekeringsoplossing bieden."

 

  &nbspDe provisie bedraagt 0,2% per jaar over het spaarsaldo, 0,15% over het depositosaldo en 0,375% over het belegde vermogen.

 

Reageer op dit artikel