nieuws

Assurantiekantoor in huis Pim Fortuyn opgedoekt Het assurantiekantoor

Archief

dat zorg had moeten dragen voor de woonlasten en het behoud van de inrichting van Fortuyns Palazzo di Pietro, is opgedoekt

De inboedel van Fortuyn komt mogelijk onder de hamer. Hans den Hartog en Marinus van Pommeren hebben allebei een advieskantoor in de Betuwe. Zij namen de monumentale woning van Fortuyn in december 2007 over van vastgoedmagnaat Chris Thunnesen, die het alleen wilde verkopen als de nieuwe eigenaren niets zouden veranderen aan het woonhuis en de inventaris. Het idee van Hartog en Van Pommeren was om sympathisanten van Fortuyn te verzoeken hun verzekering bij hen onder te brengen. Het duo opende daartoe een kantoor in het souterrain. Klanten die meededen, kregen een genummerd certificaat als bewijs dat ze op die manier bijdroegen aan het behoud van het huis. Volgens Den Hartog was duizend deelnemers genoeg om de woonlasten te dragen en de inrichting te behouden. Ruim een jaar na aankoop zijn er 86 deelnemers. Den Hartog en van Pommeren hebben het kantoor inmiddels gesloten en willen de inboedel in juni laten veilen. "Historisch erfgoed", zegt Leefbaar Rotterdam dat alles zo wil behouden als het is. Het CDA heeft minister Guusje Ter Horst verzocht de inboedel over te nemen voor het museum Het huis van de democratie’. De woonkamer van Pim Fortuyn in het Palazzo di Pietro.

Reageer op dit artikel