nieuws

Aon lanceert Verborgen Gebreken Verzekering

Archief

Aon heeft in samenwerking met Allianz een Verborgen Gebreken Verzekering (VGV) ontwikkeld voor de bouwsector. Deze verzekering biedt projectontwikkelaars en aanbesteders tot tien jaar na oplevering dekking voor verborgen gebreken in de constructie van een nieuw gebouw.

Aon lanceert Verborgen Gebreken Verzekering

Schade veroorzaakt door fouten in het ontwerp, de uitvoering of het gebruikte materiaal zijn hierdoor afgedekt. Ook specifieke aspecten, zoals het risico van gebreken in de technische installaties of de waterdichtheid van het gebouw kunnen worden meeverzekerd. Om een VGV te kunnen sluiten, dient een Technisch Inspectie Servicebureau (TIS) te worden ingeschakeld, dat toezicht uitoefent op het ontwerp en de bouw en verzekeraars kan informeren over de verzekerbaarheid van een bouwproject. Wanneer het project bij de oplevering voldoet aan de criteria van het TIS, wordt een goedkeuringscertificaat afgegeven dat dient als basis voor de verzekering en overdraagbaar is aan de nieuwe eigenaar bij verkoop van het gebouw.

Reageer op dit artikel