nieuws

AM Abonnee In het kader van het dertigjarig bestaan van AM komen

Archief

deze jaargang abonnees van het eerste uur aan het woord

In de eerste aflevering is de eer aan Guido Albers, eigenaar van Albers Assurantie Advies in Badhoevedorp. Wat was je eerste kennismaking met AM? Ik volgde in 1979 nog een opleiding aan de Hogere Economische School in Amsterdam (HES) en kende het blad via mijn vader die een assurantiekantoor had. Na het behalen van mijn diploma kwam ik in 1983 bij mijn vader in loondienst. Was dit het beroep van je keuze? Mijn vader heeft altijd in de assurantiebranche gewerkt en bij mijn opgroeien merkte ik vaak hoe hij werd gewaardeerd door zijn relaties. De HES was geen vakopleiding, maar betekende wel een prima start voor dit werk. In het eindexamenjaar ontstond er duidelijkheid over mijn toekomst; ik wilde net als mijn vader zelfstandig ondernemer worden. Hoe is je loopbaan verlopen? Mijn vaders kantoor was ingeschreven in het SER-register A en die status wilde hij behouden. Dat hield in dat ik vakdiploma’s zou moeten behalen op het niveau A of hoger. Dat was pittig, omdat ik alleen na kantooruren kon studeren; en voor de zoon van de baas gelden geen kantoortijden van negen tot vijf! In 1988 heb ik dit gerealiseerd met twee branchediploma’s (Varia en Leven) en drie deelcertificaten A. In dat jaar ben ik ook als firmant toegetreden. Wij zijn nu een algemeen advieskantoor met voor het merendeel omzet uit schade-, zorg- en levensverzekeringen. Onze twee medewerkers werken meer dan tien jaar bij ons. Mijn vader is na zijn pensionering helaas chronisch patiënt geworden en in 2007 overleden. Welke gebeurtenis of ontwikkeling heeft de branche het meest veranderd? Het proces dat ingezet is met de komst van de WFD. De branche is nog aan het professionaliseren als gevolg van de aanvullende wetgeving, die met de WFD is gestart. In de toekomst zal pas echt duidelijk worden welke impact dit heeft gehad op onze branche. Grootste misverstand over de verzekeringsbedrijfstak? Een van de vele uitdagingen is het wegnemen van het misverstand dat onze dienstverlening ‘gratis’ is. Als branche moeten wij onze relaties duidelijker kunnen maken wat er allemaal wordt gedaan om bijvoorbeeld iemand van advies te dienen of een schade te behandelen. Welke rubriek van AM sla je nooit over? Artikelen die over internet of nieuwe automatiseringsoplossingen gaan. Welk onderdeel sla je juist altijd over? Afhankelijk van de beschikbare leestijd, sla ik rubrieken als Jus d’Assurance of Persoonlijkheden wel eens over. Wat mis je in AM? Meer aandacht voor internet of nieuwe automatiseringsoplossingen is voor mij altijd welkom. Wat mij ook interesseert zijn ondernemers die een nieuwe activiteit zijn gestart, of misschien zelfs een nieuwe weg zijn ingeslagen. AM is voor mij……. Een scherpe blik op onze branche. Ik waardeer AM om de branchebrede berichten en de aandacht voor het ondernemerschap.

Reageer op dit artikel