nieuws

AM 30 jaar

Archief

AssurantieMagazine heeft op zondag 25 januari zijn dertigste verjaardag gevierd. In dit nummer wordt daar op enkele plekken bij stilgestaan, onder meer in de vorm van een selectie van dertig voorpagina's. Van elke jaargang is een sprekende AM-cover gekozen.

 
Het nieuwsblad werd op 25 januari 1979 voor de eerste keer in omloop gebracht door de toenmalige uitgeverij Samsom. De redactie werd gevormd door de dagbladjournalisten Piet Biemans en Richard Vroom. Laatstgenoemde maakt nog altijd deel uit van de redactie.
 
   De journalistieke aanpak, gericht op nieuws over de volle breedte van de bedrijfstak, bleek een succesvolle keuze. Dertig jaar later beschikt uitgeverij Kluwer met AM over een marktleidend nieuwsmedium. Tweewekelijks krijgen meer dan 28.000 abonnees het tijdschrift op hun deurmat en dagelijks nemen zo'n 15.000 lezers kennis van hun branchenieuws via de dagelijkse nieuwsbrieven AM Signalen en AM Nieuws en doen circa 5.000 mensen dat via de website AM Web.
 
   Naast het overzicht van dertig jaar AM  wordt aan het jubileum aandacht besteed door dertig jaar oude kantoren in beeld te brengen en abonnees van het eerste uur aan het woord te laten.
 
 
De makers van AM
 
De mensen die in al die jaren redactioneel inhoud hebben gegeven aan AM zijn: Wim Abrahamse, Jeannette Beentjes, Piet Biemans, Carmen de Bruijn, Henri Drost, Lia van Engelen, Paul van Engen, Lien Ferranti, Melanie Ferranti, Monique van Geenen, Marjon Haan, Gitte Jansen, Rob van de Laar, Gerrit Lijffijt, Annerike van der Meer, Bart Mos, Dick Spelt, Frank van Schagen, Jan van Stigt Thans, Fon Tunnissen, Manon Vonk, Richard Vroom, Ank Weideman en wijlen Annelies Kok en Truus Intema.

Reageer op dit artikel