nieuws

AIG Europe versterkt solvabiliteit

Archief

AIG Europe SA heeft zijn solvabiliteitsmarge opgekrikt van 267% naar 450%. "We willen onze klanten en zakenpartners verder overtuigen van onze financiële kracht", zegt Bill Rigby, de manager van AIG in Nederland.

 

AIG Europe Netherlands NV is een 100% dochter van het in Frankrijk zetelende AIG Europe SA. Die valt op zijn beurt weer onder de nieuw gecreëerde AIG Europe Holdings in Ierland. De kapitaalinjectie van _ 680 mln (tot een totaal van _ 1.353 mln) komt voort uit interne kapitaalverschuivingen.

 

  &nbspVolgens de Europese topman van AIG, Julio Portalatin, heeft AIG Europe in 2008 positieve resultaten geboekt. De premieomzet steeg met meer dan 10%. Ondanks een gestegen schadelast in het tweede deel van 2008 was het rendement "zeer acceptabel". Verder hebben maar weinig grote klanten AIG bij de overgang naar 2009 de rug toegekeerd, al laat de nieuwe productie te wensen over. Het verloop van medewerkers is echter beperkt en de moraal onder hen goed, aldus Portalatin.

 

Reageer op dit artikel