nieuws

Agis beloont apothekers

Archief

Agis gaat apothekers belonen die aantoonbaar betere kwaliteit leveren aan de klant. De zorgverzekeraar maakt hierbij gebruik van de ruimte die door toezichthouder NZA is geboden in de nieuwe tariefstructuur voor apotheken.

 

Agis hanteert per 1 maart twee farmacie overeenkomsten: de basisovereenkomst en de intensieve overeenkomst. Voor de basisovereenkomst moet de apotheker voldoen aan een aantal (basis)kwaliteitscriteria die door de apotheeksector zelf zijn vastgesteld.

 

  &nbspDe intensieve overeenkomst kent extra kwaliteitseisen waarbij de klant zelf meer wordt betrokken. In die constructie moet de apotheker bijvoorbeeld onderzoek doen naar klantervaringen en zet de apotheker zich in om klanten te informeren over het medicijngebruik, bijwerkingen en medicijncombinaties. Ook moet de apotheker jaarlijks een voorlichtingsbijeenkomst organiseren voor zijn klanten.

 

Woedend

De beloningsovereenkomsten zijn niet door alle apothekers met gejuich ontvangen. Zo zijn de Amsterdamse apothekers woedend. Zij spreken over een "wurgcontract". "De zorgverzekeraar heeft eenzijdig de samenwerkingsvoorstellen van de vierhonders Amsterdamse apotheken van tafel geveegd", aldus de Amsterdamse apothekers FBA.

 

Reageer op dit artikel