nieuws

Achmea wil verbod van Hoge Raad/ Letsel in eigen huis verzekerd

Archief

Verzekeraars zijn in paniek nu de rechtbank in Den Bosch oordeelde dat letselschadevergoeding bij ongevallen thuis mogelijk blijkt. Achmea Schadeverzekeringen wil dit zo snel mogelijk bij de Hoge Raad tegenhouden, berichtte De Telegraaf zondag.

Partners blijken elkaar, en dan vooral hun verzekering, voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) aan te kunnen spreken als een van hen thuis iets overkomt. Zoals schadevergoeding voor rugletsel door een doorgezakte bank of een geknapte hangmat. Eerder leek dit alleen voor bezoekers van de woning te gelden. Het Verbond van Verzekeraars bevestigt dit.
Volgens Achmea is de premie voor WA-verzekeringen, die vrijwel elk huishouden heeft, er niet op berekend. "Het is een hiaat in de wet. Er moet zo snel mogelijk uitsluitsel over komen. Niemand had gedacht dat de wet ook zo uitgelegd kon worden”, zegt woordvoerder Bertwin Tiemersma.
(De Telegraaf, pag. 2)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Pensioengeld blijft achter in kwakkelfonds
(De Telegraaf, pag. 1)
 
Rubriek OverGeld: Analyse: Uw recht bij rechtsbijstand
(De Telegraaf, pag. 16)
 
Aftrek hypotheekrente blijft toch heilige koe
(De Telegraaf, pag. 17)

Reageer op dit artikel