nieuws

Achmea splitst pensioenbedrijf

Archief

Achmea heeft het pensioenbedrijf in twee delen opgesplitst: de divisie Pensioenverzekeren en de divisie Pensioen Services. De opdeling heeft geen gevolgen voor de organisatie.

 

"Het bedienen van de markt met een pensioenregeling en het uitvoeren van de administratie voor andere pensioenfondsen zijn twee verschillende takken van sport", zo motiveert Achmea. Hans Duijn leidt de divisie Pensioenverzekeren, die via de labels Centraal Beheer, Interpolis en Avéro actief is met eigen pensioenregelingen, en Hans Snijders geeft leiding aan de administratieve tak Pensioen Services, die als merknaam Syntrus Achmea hanteert. Beiden waren voorheen directeur bij de gecombineerde pensioendivisie.

 

  &nbspSnijders volgt Guus Wouters op, die is benoemd tot directeur Strategie bij Syntrus. "In de pensioenwereld speelt een aantal strategische vraagstukken waarin wij een meer nadrukkelijke rol willen vervullen." Otto Veldt blijft directeur Vermogensbeheer en Henk Jagersma blijft directeur Vastgoed bij Syntrus, waar Bianca Tetteroo per 1 april financieel directeur wordt. Zij is nu nog werkzaam bij Fortis Insurance Holding.

 

Reageer op dit artikel