nieuws

Achmea lanceert internetverzekeraar Inshared

Archief

Vanuit Hoevelaken werkt Achmea aan de opbouw van een gloednieuwe internetverzekeraar. Inshared wil zich onder meer onderscheiden door eventuele overwinsten jaarlijks aan polishouders terug te betalen.

 

Inshared gebruikt 20% van de premies voor de eigen bedrijfsvoering en reserveert 80% voor schades. Wat van die 80% overblijft, gaat als ‘jaarbeloning’ terug naar alle polishouders die dat jaar schadevrij zijn gebleven. Elk kwartaal maakt Inshared op de website melding van de ontvangen premies en betaalde schades.

 

  &nbspDe hoogte van de ‘jaarbeloning’ is onder andere afhankelijk van preventiemaatregelen die verzekerden nemen. Voorbeelden daarvan zijn rookmelders, alarmsystemen, parkeersensoren op auto’s of een waterslot op een wasmachine. Al die zaken leveren beloningspunten op. Op die manier hoopt Inshared polishouders te motiveren actief mee te werken aan schadepreventie.

 

Bobbie-dekking

Achmea heeft de internetverzekeraar in ruim een jaar tijd vanaf nul opgetuigd. Felix Tenniglo en Herberth Samsom geven in Hoevelaken leiding aan een team van acht medewerkers; het duo bezit een klein deel van de aandelen.

 

  &nbspHet aanbod van Inshared bestaat uit Auto, Wonen, Aansprakelijkheid, Ongevallen en Rechtsbijstand. De risico’s worden ondergebracht bij Achmea Schade. Inshared claimt mensen zeker 10% premiekorting te kunnen bieden ten opzichte van hun huidige polis(sen).

 

  &nbspVerzekeringstechnische aardigheidjes zijn er onder meer bij de autoverzekering, zoals een vergoeding van de helft van de eigen schade (als stap tussen allrisks en WA) en de Bobbie-dekking voor medische kosten voor een huisdier bij een ongeval. In de inboedelverzekering zit glasdekking standaard inbegrepen en is er en ‘broekzakdekking’ voor zaken die je uit je broekzak zou kunnen verliezen. De ongevallendekking is geknipt in letsel en overlijden en geldt dan voor het hele gezin, inclusief inzittenden, ongeacht de toedracht.

 

Duitsland

Volgens het moederbedrijf van FBTO en Centraal Beheer is Inshared een 100% internetverzekeraar. Dat houdt niet alleen in dat verzekeringen online zijn te sluiten, maar ook dat dekkingen online kunnen worden aangepast en claims kunnen worden afgehandeld. Klanten hebben online permanent inzicht in het schadedossier. In noodgevallen kan telefonisch contact worden opgenomen met alarmcentrale Eurocross.

 

  &nbspDe naam Inshared wordt op televisie, radio en internet gevolgd door de slogan ‘We all benefit’. De Engelstalige benadering maakt het kopiëren van het concept naar het buitenland gemakkelijker. Achmea heeft dat ook voor ogen. Zo worden de mogelijkheden voor een introductie van Inshared in Duitsland al onderzocht. De naam ’24sure’, waaronder de eerste werkzaamheden aan de internetverzekeraar bekend werden, zal daar niet voor worden gebruikt.

 

van Inshared.

Reageer op dit artikel