nieuws

Achmea blijft grootste ziektekostenverzekeraar

Archief

Met 4,7 miljoen verzekerden blijft het Achmea-concern de grootste zorgverzekeraar van Nederland.  De omvang van de ziektekostenportefeuille van Achmea is met bijna 36.000 zorgverzekerden toegenomen.  

De voornaamste groeibijdrage is van Interpolis, met ruim 29.000 nieuwe zorgverzekerden. Agis, met ingang van 2008 zelfstandig onderdeel van Achmea, groeide met circa 17.500 verzekerden. De zorgportefeuille van Avéro Achmea liep met 22.000 verzekerden terug, ondanks het aantrekken van de Nedasco-volmachtportefeuille van ONVZ. Avéro handhaaft wel zijn positie als grootste intermediaire zorgverzekeraar.
FBTO schreef per saldo 2.900 verzekerden bij, waarvan bijna 90% via internet. De overige zorgmerken van Achmea, waaronder Zilveren Kruis en Groene Land, groeiden per saldo met ongeveer 8.500 verzekerden.

Reageer op dit artikel