nieuws

Zwitserleven schrapt bijsparen

Archief

Zwitserleven biedt sinds 1 januari op nieuwe pensioencontracten niet meer de mogelijkheid om bij te sparen. Reden daarvoor is dat de uitvoeringslasten te zwaar zijn geworden.

 

"De Pensioenwet vereist voor bijsparen vergaande aanpassingen in de communicatie naar werknemers. Dit heeft een dusdanig zwaar effect op de uitvoering, dat we de huidige vorm niet meer kunnen aanbieden", aldus de SNS Reaal-dochter. Voor bestaande contracten is het in sommige situaties nog wel mogelijk om bij te sparen. Zwitserleven biedt twee alternatieven: een LevensloopPensioen met een rente van 5,1% of een BijspaarPensioen op een aparte polis voor grootzakelijke contracten. In het laatste geval wordt over het bijsparen geen provisie uitgekeerd, zo heeft de maatschappij aan het intermediair laten weten.

 

Reageer op dit artikel