nieuws

Winstprovisie blijft bij Onderlinge ‘s-Gravenhage

Archief

Levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage blijft ook dit jaar winstprovisie uitkeren aan het intermediair. Volgens de maatschappij is daarbij geen sprake van zogeheten kwaliteitsbonussen; die beloningsvorm wordt naar verwachting later dit jaar verboden.

Winstprovisie blijft bij Onderlinge ‘s-Gravenhage

De winstprovisie is een apart element in het nieuwe provisiereglement van de onderlinge, die voor winstdelende levenpolissen al jaren zo'n beloning hanteert. "Deze provisie is een vorm van doorlopende provisie, in het licht van de doorlopende zorgplicht van de tussenpersoon. Traditioneel wordt de winstbijschrijving op de polissen van onze verzekeringnemers door de tussenpersoon aangegrepen voor klantcontact. Hierbij wordt gekeken naar het bij aanvang van de verzekering gestelde spaardoel en de actuele behoefte van de deelnemer. Er kan dan aanleiding zijn om de verzekering aan te passen. Er is dus geen sprake van enige vorm van kwaliteitsbonus", laat adjunct-directeur Axel de Boer weten.

Reageer op dit artikel