nieuws

Waar staat u eind 2009?

Archief

De meeste reacties op Amweb.nl waren in de afgelopen twee weken weggelegd voor Antoinette Hertsenberg, het boegbeeld van de tv-consumentenrubriek Tros Radar. Aanleiding vormde de berichtgeving op de website over uitlatingen van Hertsenberg in een interview met AssurantieMagazine (AM 1).

 

Er is een grote groep branchegenoten bij voorbaat heel ongelukkig met de activiteiten van Tros Radar op het terrein van de financiële dienstverlening. Toch vonden heel wat bezoekers dat Hertsenberg gelijk heeft om niet met NVA en NBVA buiten de uitzending te praten. Anderen zijn er daarentegen van overtuigd dat de organisaties geen eerlijke behandeling zouden krijgen.

 

  &nbspWel is opnieuw gebleken dat nogal wat respondenten vinden dat NVA en NBVA gebrek aan lef tonen door weg te blijven van de tv-tafel van Hertsenberg.

 

Het is een oeroud gegeven: nieuws over rampen, van welke aard dan ook, krijgt enorme belangstelling bij het publiek. Daarom mag het geen verbazing wekken dat de onthulling op Amweb dat de directeur van SRK Rechtsbijstand zijn ontslag (door de rechtbank) moet zien te ontlopen door beleidswijzigingen toe te passen, veruit de meeste ‘kijkers’ trok. Uit de meeste reacties blijkt, dat mensen zich, zonder de details te kennen, direct opwerpen als supporter voor de persoon die in de David-rol verkeert.

 

Afbellen

Op vrijdag 9 januari ontdekte de redactie van AM een bijzonder animatiefilmpje op YouTube. De strekking was ‘Even Apeldoorn Afbellen’. Het filmpje was twee dagen eerder geplaatst en was twaalf keer bekeken. Begin deze week stond de teller op 1.377. Niet minder dan 1.148 van die bezoekers waren rechtstreeks afkomstig van Amweb, zo leren de statistieken van YouTube.

 

  &nbspOverigens is het ook opmerkelijk om te constateren, dat dit filmpje waarin de kachel wordt aangemaakt met Centraal Beheer, geen enkel commentaar uitlokte.

 

Peiling

In de eerste weken van het nieuwe jaar kende Amweb een peiling waaraan werkelijk élke sitebezoeker kon deelnemen. "Waar staat u eind 2009?", luidde de vraag.

 

Van de 1.331 respondenten in de periode van 31 december tot 19 januari denken er 775 aan het eind van dit jaar nog immer dezelfde functie te vervullen, terwijl er 236 veronderstellen dan ergens anders te werken. Voor 87 respondenten staat de oprichting van een eigen bedrijf voor de deur, waar juist 56 anderen met hun bedrijf willen stoppen. De overige 177 respondenten lieten weten zich niet bezig te houden met bespiegelingen over eind 2009.

 

staatje:

 

Totaal: 1.331

 

Dan heb ik nog steeds mijn baan 775

 

Dan heb ik een andere baan 236

 

Dan heb ik een eigen bedrijf opgericht 87

 

Dan heb ik mijn bedrijf beëindigd 56

 

Daar ben ik niet meer bezig 177

 

Reageer op dit artikel